Monthly Archive

November 2020

Welcome to our Archives page. On this page you will find a total of 10 of our articles broken down into Months and Years.
Novice
Super User
506

Izjava Srebrne niti ob mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad ženskami

Izjava Ob Mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad ženskami v Srebrni niti opozarjamo na nasilje nad starejšimi ženskami Od 25. novembra do 10. decembra vsako leto potekajo mednarodni dnevi boja pr... read more..

Novice
Super User
576

Bodo opozorila Mitje Vilarja naletela na odprta ušesa odločevalcev in stroke?

Z virusom covida-19 živimo že nekaj mesecev, a vsega, tako o njegovem delovanju na človeški organizem kot tudi o poteh oziroma načinih njegovega širjenja, še nismo povsem doumeli. Zdi pa se, da so si ... read more..

Novice
Super User
581

Drama bere za ranljive skupine - zvočna knjižnica

Spoštovani,ker nam okoliščine še vedno ne dopuščajo, da bi se lahko sproščeno družili, naj vas prijazno povabimo v našo novo zvočno knjižnico, prek katere želi SNG Drama Ljubljana ob sodelov... read more..

Novice
Super User
547

Pismo iz doma starejših – poziv prostovoljcem!

Dnevi, ki so za mano in pred mano so postali negotovi ter neskončno dolgi. Ko ima hudič mlade se vse hudo običajno nabere na kup. V času brez računalnika, zaprt, sem izgubil občutek za časovno orienta... read more..

Novice
Super User
602

Javno pismo - Žal ne obvladujete stanja v domovih starejših

Javno pismo Predsedniku Vlade RSMinistru za zdravjeMinistru za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiVaruhu človekovih pravicZagovorniku načela enakostiNIJZDirektoricam in direktorjem domov... read more..

Novice
Super User
593

Posvet: Koga reševati v času pandemije? Etični, medicinski in kazenskopravni vidiki triaže

Datum: torek, 24. 11. 2020, od 9 -14 ure, po aplikaciji Zoom Posvet, ki bo potekal v so-organizaciji Sveta za razvoj pri SAZU in Inštituta za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani, bo poskuš... read more..

Novice
Super User
645

Pismo hčerke

Pismo hčerke Moja mama je potem, ko je ovdovela in je bila po cele dneve sama doma, izrazila željo, da bi šla v dom. Življenje v domu ji je dalo novega zagona, oživela je, dobro se je počutila v druž... read more..

Novice
Super User
713

Javno pismo - Sorodniki zahtevajo ukrepanje v domovih starejših in dovoljenje za obiske

Javno pismo   Sorodniki zahtevajo ukrepanje v domovih starejših in dovoljenje za obiske   V Srebrni niti imamo vsakodnevne stike  s sorodniki in zaposlenimi v domovih starejših. Zat... read more..

Novice
Super User
542

Srebrna nit in Zveza postrošnikov Slovenije v zaščiti starejših

Srebrna nit in Zveza potrošnikov Slovenije opozarjata na zlorabe starejših zaradi zavajajočih ponudnikov različnih storitev in nakupov  Dandanes smo med drugimi problemi, ki se nanašajo na celo... read more..

Novice
Super User
574

Javno pismo - Res naredimo dovolj za starejše?

Javno pismo Predsedniku Vlade RSMinistru za zdravjeMinistru za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiVaruhu človekovih pravicZagovorniku načela enakostiSkupnosti socialnih zavodov Slovenije... read more..

Rezultati 1 - 10 od 10