Monthly Archive

April 2020

Welcome to our Archives page. On this page you will find a total of 10 of our articles broken down into Months and Years.
Novice
Super User
577

Nov program za starostnike na ARS

V sodelovanju s strokovno javnostjo na ARS - 3. programu Radia Slovenija oblikovan nov program za starostnike, še posebej tiste v domovih za starejše   Spoštovani! Oblikovati programski sklop ... read more..

Novice
Super User
699

Pismo iz doma starejših

Javno pismo stanovalcev Doma dr. Jožeta potrča Poljčane ministru za zdravje, gospodu Tomažu Gantarju, in ministru za delo, družino in socialne zadeve in enake možnosti, gospodu Janezu Ciglarju Kralju.... read more..

Novice
Super User
1087

Javno pismo predsedniku RS g. Borutu Pahorju

Spoštovani predsednik RS Borut Pahor, v Srebrni niti - združenju za dostojno starost spremljamo vaše obiskovanje domov starejših oziroma nastopov na dvoriščih teh domov; sledimo vašemu prepevanju in ... read more..

Novice
Super User
612

OBRATOVALNI ČAS TRGOVIN IN DOMNEVNO KRŠENJE PRAVIC STAREJŠIH

Številka: 092-192/2020/2 (141-12)Datum: 14. 4. 2020 Zadeva: Obratovalni čas trgovin in domnevno kršenje pravic starejših - odgovor Prejeli smo vaše javno pismo, s katerim opozarjate na diskriminacij... read more..

Novice
Super User
780

Nujna pomoč domovom starejših

Spoštovani,    v Srebrni niti ocenjujemo (na podlagi pogovorov z direktoricami in  s stanovalci v domovih, sorodniki stanovalcev v domovih, e-pisem idr.), da, kljub temu, da se trud... read more..

Mediji o nas
Super User
995

Val 202: Starostnikom dajemo premajhno pozornost

Biserka Marolt Meden je humanitarka, prostovoljka, skupaj s sodelavkami je postavila materinski dom v Sloveniji, sodelovala pri izgradnji Pediatrične klinike in bila njena poslovna direktorica. Zdaj j... read more..

Novice
Super User
927

Tudi Informacijska pooblaščenka meni, da ima Srebrna nit prav

Zadeva: Izvajanje 2.a člena Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji Spoštovani, Informacijski pooblaščenec (IP) prejema vprašanja in iz... read more..

Novice
Super User
611

Spremljanje položaja starejših v času epidemije koronavirusa

Spoštovani, zagovornik načela enakosti je bil s terena seznanjen, da imajo starejši, nosečnice ter osebe z invalidnostmi zaradi Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storit... read more..

Novice
Super User
571

Javno pismo - Srebrna nit opozarja na diskriminacijo starejših v zvezi z obratovalnim časom trgovin

Spoštovani, Srebrna nit se zahvaljuje vsem, ki "upravljate" z epidemijo in skrbite, da bomo vsi državljani lažje prebrodli krizo, ki jo povzroča koronavirus. Kljub temu pa želimo opozoriti na diskri... read more..

Novice
Super User
949

Javno pismo Srebrna nit - Česa ne smemo dovoliti

Spoštovane članice in člani, upam, da ste vsi zdravi in vsi skupaj težko pričakujemo poletje, ko bo koronavirus zagotovo premagan. V Izvršnem odboru Srebrne niti spremljamo vse ukrepe, ki še posebej... read more..

Rezultati 1 - 10 od 10