Monthly Archive

2021

Welcome to our Archives page. On this page you will find a total of 20 of our articles broken down into Months and Years.
Novice
Super User
38

Aktualna vprašanja

Ministrstvo za zdravjeMinistrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiVlada Republike SlovenijeVaruh človekovih pravicZagovornik načela enakostiSkupnost socialnih zavodov Slovenije &nb... read more..

Novice
Super User
47

Javno pismo ministru za zdravje

Spoštovani gospod minister za zdravje Janez Poklukar,   odgovorno in pomembno funkcijo ste prevzeli v izjemno težkih časih. Vsi od vas veliko pričakujemo. Srebrna nit – Združenje za dostojno ... read more..

Novice
Super User
68

Zadnje pismo

Pozdravljeni: ga. T., ga.G., ga S.,  ga. Z. in predsednik sveta zavoda Skoraj en mesec je minil, ko smo izgubili naše drage, zlate mame, žene, naše svojce, vaše varovance. Bolečina  ne poj... read more..

Novice
Super User
59

Protestna izjava Srebrne niti glede zmede pri cepljenju starejših prebivalcev RS proti Covid-19

Ministrstvo za zdravjeNIJZVaruh človekovih pravicZagovornik načela enakosti   V Srebrni niti – Združenju za dostojno starost smo v januarju javno nasprotovali nepravičnemu razdeljevanju cepiva ... read more..

Novice
Super User
61

Javno pismo - Tretji val epidemije je tu – bodo spet starejši največje žrtve?

Vladi Republike SlovenijeMedijem Tretji val epidemije je tu – bodo spet starejši največje žrtve?   V domovih starejših se od drugega vala, ko je bilo prav tam največ nepotrebnih smrti, stanje ... read more..

Novice
Super User
92

Javno pismo - Srebrna nit pričakujemo odgovore

Minister Janez Cigler KraljMinistrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiMediji   Srebrna nit protestira proti podeljevanju koncesij za domove starejših, ki jih vi, minister za... read more..

Novice
Super User
75

Sprostitev obiskov v DSO Ljubljana Vič - Rudnik

Dom starejših občanov Ljubljana Vič - Rudnik Spoštovani svojci in prijatelji stanovalcev, Ob rednem izvajanju cepljenj zainteresiranih stanovalcev in zaposlenih, ki ga izvaja ZD Ljubljana, enota Vič... read more..

Novice
Super User
117

Javno pismo Srebrne niti za več obiskov v domovih starejših

Direktorjem in direktoricam domov starejšihMinistrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiMinistrstvu za zdravjeSkupnosti socialnih zavodov SlovenijeMedijem   Srebrna nit poziva... read more..

Novice
Super User
83

Javno pismo - prosimo uredite javna stranišča in klopi za počitek

Županom slovenskih občinTurističnim društvomMedijem Srebrna nit za dostojanstvo starejših tudi v času epidemije Odpreti je potrebno javna stranišča in urediti mesta za počitek starejših – klopi &nb... read more..

Novice
Super User
72

Odgovor Kabineta predsednika Vlade Ukrepi za preprečevanje okužb s COVID-19 na področju vzgoje in izobraževanja

Številka:         181-2/2021/21 Datum:           5. 2. 2021     ZADEVA:      ... read more..

Novice
Super User
98

Zahteva Sveta stanovalcev Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane

SVET STANOVALCEV DOMA DR. JOŽETA POTRČA POUČANE Datum: 3.02.2021 PREDSEDNIKU VLADE IN MINISTRU ZA ZDRAVJE, GOSPODU IVANU JANEZU JANšl, NACIONALNEMU INSTITUTU ZA JAVNO ZDRAVJE, GOSPODU MILANU KREKU, ... read more..

Novice
Super User
115

Diskriminatorna ureditev ZOA zaradi starosti - primer starizma

Biserka Marolt MedenSrebrna nit Številka:               0702-12/2021/2 Datum:         &n... read more..

Novice
Super User
73

Javno pismo: Celostna rehabilitacija po prebolelem COVID-u

Javno pismoPredsednik vlade RSMinister za zdravjeRazširjeni strokovni kolegij za fizikalno in rehabilitacijsko medicinoZavod za zdravstveno zavarovanje SlovenijeMinister za delo, družino, socialne zad... read more..

Novice
Super User
147

Ne zapirajte osnovnih šol zaradi starejših

Predsednik vlade RSMinister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiMinister za zdravjeSkupnost socialnih zavodov SlovenijeNIJZMediji Zakaj zapirate osnovne šole zaradi okužb v domovih sta... read more..

Mediji o nas
Super User
78

Intervju Radio Slovenija Biserka Marolt Meden, 27. 1. 2021

https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/174749310?s=mmc... read more..

Novice
Super User
148

Pravica in dolžnost

Mamina sostanovalka v domu starejših je bila upokojena medicinska sestra, ki je za časa službovanja opravljala delo na visokem položaju. Rada sem se pogovarjala z njo, govorili sva o zdravstvu in o zd... read more..

Novice
Super User
111

Necenzurirano.si - Vlada, ljudje ti ne zaupajo!

Epidemijo lahko obvladuješ in vodiš k družbeno sprejemljivim izidom le na način, da državljani pri obvladovanju epidemije sodelujejo. To dosežemo, če jih prepoznamo kot zaupanja vredne partnerje. Klju... read more..

Novice
Super User
101

Javno pismo: Ponovno postavljamo vprašanja

Srebrna nit še vedno dobiva pisma in klice, da obiski oziroma socialni stiki v domovih starejših niso urejeni v dobro stanovalcev in sorodnikov in da so posledice socialne izolacije ter pomanjkanja ka... read more..

Novice
Super User
97

Protest Srebrne niti glede neupoštevanja vrste za cepljenje prebivalcev RS proti Covid-19

Ministrstvo za zdravjeNIJZVaruh človekovih pravicZagovornik načela enakostiKomisija RS za medicinsko etiko   V Srebrni niti – Združenju za dostojno starost si že več let prizadevamo za izboljša... read more..

Novice
Super User
80

Dramina knjižnica za ranljive skupine z novim posnetkom: Cankarjeva Erotika

Spoštovani, v Dramino knjižnico za ranljive skupine, v okviru katere nastajajo zvočni posnetki literarnih branj v interpretaciji dramskih igralk in igralcev, smo dodali tretji sklop poezije... read more..

Rezultati 1 - 20 od 20